duminică, 11 noiembrie 2018

Ce inseamna Handmade?Aș vrea ca toata lumea sa inteleaga exact ceea ce presupune handmade-ul .

Acesta este un exemplu foarte bun pentru a intelege ce inseamna cu adevarat lucrurile lucrate manual!
" O doamnă a vrut să cumpere o rochie frumoasa croșetata de catre un artizan, care facuse cu adevarat o piesa uimitoare, dar care isi valorificase piesa la un pret destul de mare" Doamna a considerat ca pretul este foarte mare si a abordat artizanul spunandu-i:
" Vreau să cumpăr o rochie de la tine, ...dar cred că pretul este prea mare . "
Artizanul a fost surprins, dar a răspuns:
" Bine , cât de mult crezi că ar trebui să coste ? "
Doamna a răspuns:
 " Cred că ar trebui să fie de" X " , pentru că firul te costa atât ... , și panglicile atât de mult, și nasturii atat de mult. Chiar am luat in considerare în preț si foarfeca. "
Prețul final al doamnei era mult mai mic decat costul initial cerut de catre artizan, insa acestaa spus ok. Intr-o saptamana voi trimite rochia catre tine! " . Clienta este foarte mulțumita de ea însăși și nu poate rezista tentatiei si spune tuturor prietenilor ei, ce afacere fabuloasa a negociat și cât de inteligent este ea, și că într-o săptămână, ea va avea rochia. O săptămână mai târziu, coletul ajunge într-o cutie frumos ambalata. Deschide și în interior gaseste firele, panglicile, nasturii chiar si foarfeca . Furioasa contacteaza artizanul întreabăndu-l
" Cum ai putut să-mi faci asta ? Am discutat despre o rochie și tu mi-ai trimis o cutie plina de fire, panglici, nasturi și foarfece ? ! "
 Artizanul răspunde în liniște
" Draga mea, ai primit exact ceea ce ai plătit, în cazul în care credezi că ceva lipseste, trebuie să plăteasti pentru acesta . "

 " Moral de poveste, atunci când vă cumpărați lucruri handamde nu cumparati doar materialele pe care le foloseste artizanul - ci cumperi timpul, efortul, dragostea si daruirea acestuie pentru produsul finit!"

Un comentariu: